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Showing posts from September 25, 2014

Colombia: ICA firma acuerdo con EE.UU. para la investigación en especies de mosca de la fruta

25 de septiembre de 2014





El Instituto Colombiano Agropecuario (ICA) firmó un acuerdo con el Departamento de Agricultura del Estado de Florida (EE.UU) y el Laboratorio de Sistemática Entomológica del Departamento de Agricultura de EE.UU. (USDA), con el fin de desarrollar proyectos de investigación sobre las moscas de la fruta del género Anastrepha y Ceratitis capitata.





El proyecto está enfocado en recolectar los estados inmaduros de estas especies tanto en las áreas de producción de frutas como en los bosques naturales de Colombia, y posteriormente realizar estudios moleculares y morfológicos de larvas y adultos que permitan su correcta identificación.




“Además de ampliar los conocimientos de la biología y distribución geográfica de las especies, el convenio pretende que los funcionarios especializados de ambas instituciones conozcan a fondo la morfología de sus estados inmaduros (larvas o gusanos) y así lograr una identificación más oportuna de estas plagas, además de conocer los hospedan…

WHO WILL STEP IN ??? : World's almond supply approaching collapse due to California drought

Thursday, September 25, 2014 
by: Ethan A. Huff, staff writer






(NaturalNews) Almond farmers in California's Central Valley, where about 80 percent of the world's supply of almonds is grown, are desperate for water. As most of the state hobbles through one of its worst droughts in history, growers are reportedly siphoning off water wherever they can get it, robbing taxpayers and the general public of a shared and increasingly scarce resource that could take many years to replenish.




Though they are fairly drought-resistant, almonds are growing in popularity all over the world. They have exceeded peanuts here in the States as the consumer nut of choice, and developing nations like China are demanding them like never before. This has resulted in the conversion of more than one million acres of the Central Valley into almond orchards, more than twice the amount compared to 1996.





All these additional orchards require water, and growers are taking it from wherever they can, including from…